Helmplicht snorfietsers uitgesteld wegens helmtekort

De helmplicht die vanaf 1 juli 2022 zou gelden is een half jaar uitgesteld. Dit is vanwege een wel heel bijzondere reden. Volgens de huidige demissionair minister van Infrastructuur Barbara Visser hebben verschillende betrokkenen niet genoeg tijd gehad om zich voor te kunnen bereiden. Hierbij gaat het vooral om het aantal beschikbare helmen en niet om de snorfietsen zelf. Zowel consumenten als bedrijven krijgen meer tijd om zich voor te bereiden.


Niet genoeg helmen voor snorfietsers

Om genoeg helmen beschikbaar te krijgen is er nog zeker een jaar nodig volgens de minister. Vooral deelscooter bedrijven zullen een gigantische hoeveelheid nodig hebben. De elektrische deelscooters zijn immens populair in Nederland. Hier is zelfs de grootste stijging in aantal deelscooters geweest van de hele wereld.

De belangrijkste reden dat de helmplicht uitgesteld wordt tot 1 januari 2023 is dat bedrijven die de deelscooter service aanbieden niet genoeg tijd hebben om genoeg helmen te kunnen regelen. Bovendien wil Visser dat consumenten meer de tijd krijgen om een degelijke helm aan te schaffen.Welke helm zal nodig voor de snorfiets?

In een eerdere blog hebben we al geschreven over dat het kabinet de mogelijkheid overwoog om de speel-pedelec helm toe te staan op de snorfiets straks. De reden hiervoor was dat de speel-pedelec helm comfortabeler is omdat deze lichter is en beter ventileert. Op bromfietsen en scooters is een zwaarder model alleen maar toegestaan. Meer informatie over deze speed-pedelec helmen vind je in een eerdere blog.


In welke steden zijn er andere snorfietsregels?

In Amsterdam is al het langst een afwijkende regel voor snorfietsen. Hier mogen snorfietsen binnen de ring A10 niet meer op het fietspad rijden. En op de rijbaan zal je je dus ook moeten houden aan de maximum snelheid voor snorfietsen van 25 km/u. In Den Haag kennen ze een milieuzone voor oudere scooters, brom- en snorfietsen. En ook in Utrecht zal er sowieso al een helm gedragen moeten worden. Meer informatie over deze en andere belangrijke scooter regels en bijbehorende boetes lees je hier.
Meer interessante artikelen kan je hier vinden:

Ikwilvanmijnscooteraf.nl is dé site waar u eenvoudig en zonder zorgen uw scooter verkoopt. Meldt je scooter vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Voer hier je kenteken in:

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands