Je scooter verkopen via ikwilvanmijnscooteraf.nl. Hoe werkt het?

Wil jij je scooter verkopen? Bij ikwilvanmijnscooteraf.nl is dat gratis en heel eenvoudig. We leggen hier in acht stappen uit hoe het werkt. Heb je na het lezen van dit stappenplan nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We wensen je veel succes met de verkoop!

Stap 1.

Voer als eerste het kenteken van je scooter in of vul handmatig het merk en model in. Daarna kun je belangrijke gegevens, zoals de kilometerstand en de staat van je scooter doorgeven. Vergeet niet enkele recente en duidelijke foto’s van je scooter toe te voegen. Na je aanmelding gaan wij voor je aan de slag.

Let op: Wees zo volledig en eerlijk mogelijk in de omschrijving van je scooter. Alleen zo krijgen dealers een helder beeld van je scooter en kunnen ze gericht biedingen uitbrengen.

Stap 2.

Je aangemelde scooter wordt door onze medewerkers nagelopen voordat hij zichtbaar is voor de aangesloten dealers. We nemen eventueel nog contact met je op voor aanvullende informatie.

Stap 3.

Je aanmelding krijgt een uniek referentienummer, genaamd kavelnummer, en wordt vervolgens geplaatst in onze afgeschermde veiling. Daar wordt je scooter aangeboden aan de aangesloten RDW- erkende dealers. Zij kunnen biedingen uitbrengen op je scooter.

Stap 4.

Na uiterlijk een week koppelen we het hoogste bod aan je terug, telefonisch of per mail.

Stap 5.

Sommige scooters hebben meer tijd en aandacht nodig om op te vallen bij de dealers. Je scooter kan nogmaals een ronde door de veiling gaan. Dit gebeurt altijd in overleg met jou.
Je ontvangt na deze ronde nogmaals een bod. Ga je akkoord met dit bod? Dan heb je je scooter verkocht!

Stap 6.

Via de mail ontvang je de verkoopbevestiging met de contactgegevens van de dealer die je scooter heeft gekocht. Je maakt zelf een leveringsafspraak en zoekt ondertussen alle papieren bij elkaar. We nemen daarna nog een keer contact met je op om te vragen of het maken van een afspraak is gelukt.
In de meeste gevallen wordt de scooter bij je thuis opgehaald. Breng je de scooter? Dan vergoeden wij een tweedeklas treinkaartje voor je terug naar huis.

Stap 7.

Om te zorgen voor een soepele en vlotte overdracht is het handig onderstaande punten na te lopen.

  • Leg het kentekenbewijs met de twee tenaamstellingscodes of de kentekencard vast klaar;
  • Zorg ervoor dat alle sleutels en eventuele blokkeringscodes aanwezig zijn;
  • Zorg dat alle besproken onderhoudshistorie en -boekjes aanwezig zijn;
  • Maak je scooter voor de overdracht schoon. Zo kan de dealer zien of de scooter in de staat verkeert die je hebt omschreven bij de aanmelding;
  • Neem bij de overdracht een geldig legitimatiebewijs mee.

Stap 8.

De dealer loopt de scooter na en controleert of hij voldoet aan de omschrijving die je bij de aanmelding hebt ingevuld. Klopt alles? Dan krijg je het overeengekomen bedrag in contanten of via een directe bankoverschrijving. De dealer draait ook meteen het vrijwaringsbewijs voor je uit.
Komt de dealer met een tegenbod omdat hij eventuele schades of gebreken ontdekt die je eerder niet had gemeld? Dan ben je niet verplicht akkoord te gaan met het bod. Je kunt de deal dan kosteloos annuleren. Neem in dat geval altijd contact met ons op zodat we op het moment van de overdracht misschien nog tot een passende oplossing kunnen komen.

Is alles gelukt? Dan controleren wij of de scooter is overgeschreven.
Gefeliciteerd, je hebt je scooter verkocht!

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands