Je scooter verkopen via ikwilvanmijnscooteraf.nl. Hoe werkt het?

Wil jij je scooter verkopen? Bij ikwilvanmijnscooteraf.nl is dat gratis en heel eenvoudig. We leggen hier in zes stappen uit hoe het werkt. Heb je na het lezen van dit stappenplan nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We wensen je veel succes met de verkoop!

Stap 1. De aanmelding

Voer het kenteken van de scooter of brommer in of vul handmatig het merk en model in. Voeg eventueel foto’s en een beschrijving toe en dan gaan wij voor je aan de slag!

Let op: wees zo volledig en eerlijk mogelijk in de beschrijving van je scooter. Alleen zo krijgen dealers een helder beeld van je scooter en kunnen ze gericht biedingen uitbrengen.

Je aangemelde scooter wordt door onze specialisten nagelopen voordat hij zichtbaar is voor de aangesloten dealers. We nemen eventueel nog telefonisch contact met je op om de aanmelding compleet te maken.

Stap 2. Het bieden begint

Je aanmelding krijgt een uniek referentienummer, genaamd kavelnummer, en komt vervolgens terecht in onze voor particulieren afgeschermde veiling. Daar wordt je scooter aangeboden aan ons netwerk. Dit netwerk bestaat uit ruim 800 RDW-erkende dealers, alleen zij kunnen jouw scooter bekijken en erop bieden. Hierdoor ben je altijd zeker dat een betrouwbare partij die verstand van zaken heeft biedt op jouw scooter.

De gehele veiling wordt door ons geregeld, jij hoeft hiervoor niets te doen!

Stap 3. Terugkoppeling

Binnen een week koppelen we het hoogste bod aan je terug. Dat doen we telefonisch of per mail. Ben je tevreden met het bod? Dan kunnen we het meteen voor je afhandelen en is je scooter verkocht!

Sommige scooters hebben meer tijd en aandacht nodig om op te vallen bij de dealers. Je scooter kan nogmaals een ronde door de veiling gaan. Dit gebeurt altijd in overleg met jou.

Stap 4. Leveringsafspraak maken

Je ontvangt via de mail de verkoopbevestiging waarin de contactgegevens van de dealer staan vermeld. Je maakt een leveringsafspraak en zorgt ondertussen dat de kentekendocumenten compleet zijn en klaar liggen. We nemen binnen enkele dagen nog contact met je op om te vragen of het maken van een afspraak is gelukt.


In de meeste gevallen wordt de scooter bij je opgehaald. Breng je de scooter? Dan vergoeden wij één tweedeklas treinkaartje terug naar huis.

Stap 5. Overdracht checklist

Om te zorgen voor een soepele en vlotte overdracht is het handig onderstaande punten na te lopen.

  • Leg het kentekenbewijs met de twee tenaamstellingscodes of de kentekencard vast klaar;
  • Zorg ervoor dat alle sleutels en eventuele blokkeringscodes aanwezig zijn;
  • Zorg dat alle besproken onderhoudshistorie en -boekjes aanwezig zijn;
  • Maak je scooter voor de overdracht schoon. Zo kan de dealer zien of de scooter in de staat verkeert die je hebt omschreven bij de aanmelding;
  • Neem bij de overdracht een geldig legitimatiebewijs mee.

Stap 6. Overdracht en vrijwaring

De dealer loopt de scooter na en controleert of deze voldoet aan de omschrijving die je bij de aanmelding hebt gegeven. Is alles in orde? Dan ontvang je via contante betaling of een directe bankoverschrijving het overeengekomen bedrag. Gegarandeerd! Je krijgt dan ook meteen een bewijs van vrijwaring.


In sommige gevallen is de scooter niet in de staat die de dealer verwacht had, in dat geval kan deze een tegenbod doen. Je bent niet verplicht akkoord te gaan met het bod. Je kunt dan de deal kosteloos annuleren. Neem in dat geval altijd contact met ons op zodat we mogelijk tot een passende oplossing kunnen komen.

Is alles gelukt? Dan controleren wij of de scooter is overgeschreven.


Gefeliciteerd, je hebt je scooter verkocht!

Wij zijn blij dat we je hebben kunnen helpen met een vlotte en veilige verkoop.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Voer hier je kenteken in:

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands