WOK-melding gekregen?

Sommige scooters, brommers of snorfietsen krijgen een ‘verbod voor rijden over de weg’. Zoals de naam al uitlegt betekent dit dat het voertuig niet mag rijden. Als je aangehouden wordt door de politie kan je voertuig worden nagelopen. Wanneer er dan iets gevonden wordt wat niet aan de eisen voldoet kan je dat verbod krijgen, dit wordt ook een WOK-status genoemd. Ook kan je deze status ontvangen omdat het voertuig afwijkt van de gegevens op het kentekenbewijs.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Voer hier je kenteken in:

Wachten op keuring

WOK staat voor Wachten Op Keuring. Deze melding kan je krijgen als je scooter bijvoorbeeld te hard loopt of te veel geluid maakt. Ook kan je deze krijgen als je scooter niet aan de technische eisen voldoet, bijvoorbeeld als de banden niet in orde zijn.

Je wordt staande gehouden door de politie of douane en je scooter wordt helemaal nagelopen. Vaak wordt de scooter op de rollerbank gezet om te controleren of deze niet te hard kan rijden. Als er iets gevonden wordt kan je deze status krijgen. Je moet dan je kentekenbewijs inleveren. Buiten een WOK-melding krijg je er ook een boete bij.

Of een voertuig een WOK-status heeft kan worden gecheckt in het kentekenregister van de RDW bij het kopje ‘verbod voor rijden over de weg’.

Als je bijvoorbeeld een WOK-melding hebt gekregen omdat je scooter te hard kan rijden moet je er eerst voor zorgen dat je scooter weer aan die eis voldoet. Een snorfiets mag op de rollerbank tot 33 kilometer per uur gaan, ook al is de daadwerkelijke maximum snelheid op de weg 25 kilometer per uur. 

* Een voertuig wordt alleen in beslag genomen als de overtreding voor de derde keer gebeurt binnen twee jaar. Bij de eerste of tweede overtreding krijgt de verdachte alleen een waarschuwing.

Eerst herkeuren, dan weer rijden

Wanneer je voertuig deze status heeft ontvangen moet je eerst het probleem aanpakken. Als je ervan overtuigd bent dat het nu in orde is kan je een afspraak maken bij de RDW voor een herkeuring. De kosten voor deze keuring zijn helaas voor je eigen rekening. Meer informatie over wat je moet doen om weer met je scooter of brommer te kunnen rijden vind je op de website van het RDW.


Let op: Je scooter moet wel verzekerd blijven in de tussentijd!


Heb jij een WOK-melding ontvangen op je snorfiets, scooter of brommer en heb je geen zin of tijd meer om het op te lossen? Wil je liever je scooter verkopen? Via ikwilvanmijnscooteraf.nl kan je je scooter vrijblijvend aanmelden ook al heeft deze een verbod voor rijden over de weg. De scooter wordt namelijk altijd bij je thuis opgehaald.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Voer hier je kenteken in:

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands