Veelgestelde vragen

Aanmelden

Hoe werkt het verkopen van mijn scooter via ikwilvanmijnscooteraf.nl

  • Je meldt de scooter, bromfiets of snorfiets aan door het kenteken in te vullen of handmatig het merk en model te selecteren. Ook kun je foto's toevoegen en extra informatie toevoegen.
  • Vervolgens wordt de aanmelding gecontroleerd en wordt de scooter in de afgeschermde online veiling geplaatst.
  • De volgende stap is dat we binnen 24 uur weten voor welk bedrag je de scooter kunt verkopen. De motor staat maximaal een week in de veiling.
  • Mocht je hiermee akkoord gaan, dan kun je een afspraak maken met de koper voor de overdracht en ontvang je desgewenst een contante betaling en een RDW vrijwaring op locatie.

Zijn er kosten verbonden aan het aanmelden, laten taxeren en verkopen van mijn scooter via ikwilvanmijnscooteraf.nl?

Zowel het aanbieden, het ontvangen van een bod als het eventueel verkopen van je scooter via ikwilvanmijnscooteraf.nl is voor de verkopende partij geheel kosteloos.

Hoe lang is het bod geldig?

Het bod op je scooter is de eerste 48 uur geldig. Indien je het bod na 48 uur accepteert, dan kan de koper partij het bod intrekken of aanpassen.

Ben ik verplicht mijn scooter te verkopen als ik een bod heb ontvangen?

Nee, het ontvangen van een bod is geheel vrijblijvend, je bent niet tot verkoop verplicht. Zelfs als er meer wordt geboden dan je vraagprijs dan kun je zelf besluiten om je scooter niet te verkopen.

Levering

Ontvang ik een RDW vrijwaringsbewijs?

Ja, wij werken uitsluitend samen met RDW erkende inkoopbedrijven. Indien je over een compleet Nederlands kenteken beschikt bij je scooter dan ontvang je tijdens de overdracht een RDW vrijwaring welke tot op de minuut nauwkeurig is.

Ben ik verplicht de scooter te leveren als ik deze via ikwilvanmijnscooteraf.nl heb verkocht?

Indien je akkoord bent gegaan met de verkoopprijs dan ben je ook verplicht de scooter te leveren. Het kopende bedrijf heeft vaak al een koper voor de scooter en ook zijn er al verschillende administratieve handelingen verricht om de verkoop te bevestigen.

Financieel

Wat zijn de kosten?

Iedereen kan gratis gebruik maken van onze dienstverlening. Voor zowel de aanmelding, het ontvangen van het hoogste bod en de eventuele verkoop worden geen kosten berekend.

Wanneer moet ik annuleringskosten betalen?

Op het moment dat je hebt ingestemd met de verkoop van je voertuig en je ziet er vervolgens van af, dan ontvang je een annuleringsfactuur. De annuleringsfactuur bedraagt 15 procent van de overeengekomen verkoopprijs met een minimum van € 300,-.

Hoe zit het met de houderschapsbelasting?

Op het moment dat de scooter wordt gevrijwaard door het RDW erkende inkoopbedrijf dan ontvang je een RDW vrijwaringsbewijs. Op dat moment wordt ook Belastingdienst op de hoogte gesteld en deze zorgt ervoor dat de teveel betaalde houderschapsbelasting (voorheen bekend als wegenbelasting) wordt terugbetaald of wordt verrekend.

Veiligheid

Wie zien mijn persoonlijke gegevens?

In de afgeschermde veiling zijn alleen de voertuiggegevens zichtbaar voor de aangesloten dealers. Je persoonlijke gegevens worden pas doorgegeven aan de koper op het moment dat er sprake is van een verkoopovereenkomst. Ook zullen wij de gegevens uitsluitend zelf gebruiken en nooit ter beschikking stellen aan andere partijen.

Overig

Is er sprake van een bedenktijd?

Je mag natuurlijk wel nadenken of je akkoord gaat met het bod, maar zodra je akkoord bent gegaan is er sprake van een verplichting tot levering. Er is geen sprake van een bedenktijd voor een overeenkomst op afstand aangezien het een verkoop bij opbod is en de prijs van het voertuig onderhevig is aan schommelingen op de markt waarop Motordealerdirect geen invloed heeft of kan uitoefenen. Dus als je de overeenkomst hebt gesloten om via onze website je scooter te verkopen, dan heb je de verplichting de scooter te leveren aan de betreffende koper.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands