zonder gedoe. verkocht.
meld je scooter gratis en vrijblijvend aan

Ik weet mijn kenteken niet

Voer hier je kenteken in:

Persoonlijke hulp bij de verkoop

We stellen met onze expertise zorgvuldig de advertentie samen

We maken gebruik van ons gerenommeerde dealer netwerk

Wij nemen de onderhandelingen uit handen

Helpen met de levering, overschrijving en betaling

STAP 1

Aanmelden van je scooter

Meld je scooter snel en eenvoudig aan door een paar vragen over je scooter te beantwoorden. Voeg ook recente foto’s van je scooter toe voor een sneller resultaat.

STAP 2

Je ontvangt een bod

Binnen een paar dagen na je aanmelding ontvang je het hoogste bod van de aangesloten dealers. Dit bod is vrijblijvend.

STAP 3

Verkopen van je scooter

Ga je akkoord met het bod? Dan wordt je scooter opgehaald, betaald en gevrijwaard!

Je gebruikte scooter verkopen kan verschillende redenen hebben. Misschien ben je klaar met je opleiding en heb je je scooter niet meer nodig. Misschien ga je je rijbewijs halen en stap je straks liever in de auto. Of wil je een andere scooter kopen, en gaat je huidige daarom weg? Wat je reden ook is, je scooter verkopen kan op veel verschillende manieren.

Wil jij je scooter verkopen, maar weet je nog niet hoe? In dit artikel informeren we je over de mogelijkheden.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Voer hier je kenteken in:

1.      Wat is mijn scooter waard?

Je hebt misschien zelf al een beeld van de waarde van je scooter, maar klopt die wel met de huidige marktwaarde? Als je de marktwaarde weet, kun je je vraagprijs bepalen. Om erachter te komen wat jouw scooter waard is kun je zelf op onderzoek uitgaan.

Je kunt zelf online gaan kijken naar het aanbod van scooters van jouw merk en model. Bekijk meerdere scooters en let daarbij ook op de tellerstand. De kilometerstand is namelijk van invloed op de waarde van jouw scooter. Door zelf rond te kijken krijg je een aardig beeld van wat jouw scooter op dit moment waard is.

Er zijn ook websites waar je de dagwaarde van je scooter kunt opvragen, maar de bedragen die daar uitkomen kunnen nogal verschillen. Dat heeft ermee te maken dat bij sommige websites achteraf nog onderhandeld wordt over de prijs. Vaak zie je het al als je maar weinig gegevens hoeft in te vullen. Via deze site kun je ook een gratis waardebepaling opvragen. Als je je scooter aanmeldt op ikwilvanmijnscooteraf.nl vragen we je meerdere gegevens zodat je een concreet en gegarandeerd bod krijgt. Het bod is gegarandeerd áls je scooter ook daadwerkelijk voldoet aan de omschrijving die je zelf geeft. Je kan, als je dat wilt, meteen je scooter voor de geboden prijs verkopen. Er wordt achteraf niet onderhandeld over de prijs.2.      Scooter verkopen, de mogelijkheden

Je kunt op veel manieren je scooter verkopen. Voor welke manier je kiest hangt af van wat je belangrijk vindt. Vind je de prijs belangrijk? Of wil je vooral snel van je scooter af? Of vind je het leuk om er zelf tijd in te steken? Die dingen zijn belangrijk voor het bepalen van je keuze. Kies vooral de manier die het beste bij je past en waar je een goed gevoel bij hebt. Hieronder staan de meest gebruikelijke manieren.

2.1 Verkoop aan bekenden of familie

Op het moment dat je besluit je scooter te verkopen, praat je vast al met vrienden en familie over je plan. Het komt geregeld voor dat dan iemand uit die kring interesse blijkt te hebben. Ideaal, want zo krijg je geen vreemden aan de deur en hoef je zelf niet meer aan de slag. Maar wat nu als je je scooter aan een familielid verkoopt, en er ontstaan al snel problemen met de scooter? In veel gevallen kom je daar wel uit, maar niet iedereen vindt dat een prettig idee.

2.2 Marktplaats

Wie (gebruikte) spullen wil verkopen, denkt al snel aan een site als Marktplaats. Je bereikt snel veel mensen. Bij het opstellen van de advertentie kun je aangeven hoe mensen contact met je kunnen opnemen. Wil je dat graag via de mail of juist liever via whatsapp? Je bepaalt het helemaal zelf. Een scooter verkopen is via marktplaats gratis. Je moet soms wel geduld hebben en als je dan een serieuze bieder hebt die ook op komt dagen, dan weet je nooit zeker wie je aan de deur krijgt. Veel mensen hebben er weinig moeite mee, maar bepaalde spullen worden liever niet via marktplaats verkocht.

2.3 Inruil dealer

Ga jij je scooter verkopen omdat je een andere scooter wilt kopen? Dan kun je naar de dealer gaan waar jouw nieuwe scooter staat en je oude inruilen. Dat is de makkelijkste stap. Je weet alleen niet of deze dealer wel op jouw gebruikte scooter zit te wachten. De prijs die je krijgt kan dan ook tegenvallen. Zonder inruil naar een dealer gaan levert meer voordeel op. Je krijgt ten eerste een betere korting en daarnaast krijg je, als je je scooter op een andere manier verkoopt, waarschijnlijk meer voor je oude scooter. Een dealer rekent bij inruil met één prijs, de prijs die je moet betalen voor de nieuwe scooter, na aftrek van de waarde van je oude scooter. Van een zogenaamde korting is eigenlijk geen sprake. Wel ben je in één keer klaar.

2.4 Social media

Facebook wordt steeds vaker ingezet als verkoopkanaal. Kijk maar eens naar de groepen waar je per postcode of plaats je spullen kunt aanbieden. Je plaatst een advertentie en je bereikt meteen iedereen uit de buurt die lid is van de facebookgroep. Superhandig als je weet dat iedereen makkelijk even langs kan komen om je scooter te bekijken. Het publiek is heel breed, dus het is de vraag hoeveel scooterliefhebbers je bereikt. Aan de andere kant kunnen mensen wel snel anderen taggen die misschien interesse hebben.

2.5 Ikwilvanmijnscooteraf.nl

Ikwilvanmijnscooteraf.nl is een verkoopsite waarbij je gratis je gebruikte scooter kunt verkopen aan een RDW-erkende dealer. Of je nu een jong gebruikte scooter hebt of een schadesooter hebt staan, dankzij het grote netwerk van dealers kan nagenoeg iedere scooter via de site verkocht worden. Het is heel eenvoudig. Je meldt via de site je scooter aan, beantwoordt enkele vragen en voegt foto’s van je scooter toe en wij gaan voor je aan de slag. We lopen mogelijk de scooter met je door en plaatsen je advertentie op een afgeschermde site waar alleen de aangesloten dealers toegang tot hebben. Zij kunnen vervolgens gaan bieden op je scooter. Binnen maximaal een paar dagen hoor je van ons wat het hoogste bod is op jouw scooter. Je bepaalt vervolgens zelf of je akkoord gaat met het bod.

Omdat je via deze site alleen aan dealers verkoopt die RDW-erkend zijn én daarnaast ook nog door ons worden gecontroleerd, kunnen we garanderen dat je hier 100% veilig je scooter verkoopt. Ga je voor de hoogste prijs? Dan is dit misschien niet de meest ideale manier voor jou. Immers, de dealers die op je scooter bieden gaan je scooter waarschijnlijk weer doorverkopen. Zij willen er natuurlijk ook iets aan verdienen. Kies vooral voor ikwilvanmijnscooteraf.nl als je een veilige manier zoekt en geen zin hebt in gedoe: je loopt geen enkel risico en hoeft je nergens zorgen over te maken. Lees hier stap voor stap hoe je scooter verkopen via ikwilvanmijnscooteraf.nl werkt.

3.      Scooter verkocht, waar moet je aan denken?

Heb je jouw verkoopmethode gekozen en is het gelukt je scooter te verkopen? Dan moet je nog aan een paar dingen denken. Let er bij de overdracht op dat je de volgende documenten meegeeft aan de koper:

-         Het originele Tenaamstellingsbewijs (Deel IB) en het Overschrijvingsbewijs

(of het kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) en de tenaamstellingscode)

Alleen met die documenten kan de scooter op een andere naam worden gezet. Jij bent daarna vrijgesteld van alle verplichtingen. De overschrijving via de RDW kost de kopende partij iets meer dan 10 euro. Wanneer je je scooter via ikwilvanmijnscooteraf.nl verkoopt krijg je meteen de vrijwaring mee.

Nadat je scooter is overschreven moet je zelf nog de verzekering stopzetten. Dat kun je meteen op het dag doen dat jij je scooter hebt verkocht.


4.      Scooter verkopen tips

Je scooter verkopen hoeft niet moeilijk te zijn, maar je kan het jezelf een stukje makkelijker maken. We geven je een paar tips om de verkoop zo vlot mogelijk te laten verlopen.

4.1 De juiste informatie

Stel, je gaat iets kopen. Dan wil je volledige en duidelijke informatie over datgene wat je koopt. Als je dus je scooter gaat verkopen, heb je informatie nodig van je scooter om in de advertentie te zetten. Maar wat zet je daar dan precies in? Allereerst zijn merk, model en bouwjaar belangrijk. Zo weet een mogelijke koper precies waar het om gaat. Daarnaast is de kilometerstand belangrijk om een goed beeld van je scooter en het gebruik weer te geven. Vervolgens komt de staat van je scooter. Hoe zijn de banden en wat voor opties heeft je scooter? Dat zijn zaken die het plaatje compleet maken. Hoe meer informatie je geeft, des te minder vragen er komen.

Houd nooit informatie achter. Vroeg of laat komt een koper daar achter en daar heeft niemand iets aan. Wees eerlijk in je informatie. Is je scooter een keer gevallen? Geef dit dan aan. Zijn er onderdelen beschadigd of heeft je scooter roest? Vertel hier dan over. Door overal duidelijk en eerlijk over te zijn is de kans op succes groter. Dat klinkt misschien gek als je probeert een oude verroeste scooter te verkopen, maar de mensen die reageren weten waar ze op bieden en zijn dan dus oprecht geïnteresseerd. Je hebt er niks aan als mensen bij het zien van je scooter meteen afhaken.

4.2  Foto’s van je scooter

Foto’s zijn belangrijker dan veel mensen denken. Door duidelijke foto’s van je scooter toe te voegen zorg je ervoor dat jouw scooter opvalt in het aanbod. Gebruik dan geen foto’s van een paar jaar oud, maar maak nieuwe foto’s. Het beste kun je eerst je scooter even schoonmaken, dan kun je alles goed laten zien. Maak ook zeker foto’s van eventuele schade of mankementen. Alleen zo kan de verkoop een succes worden. Is er helemaal geen schade en ziet je scooter er tiptop uit? Foto! Ook dat willen kopers zien.

4.3 Het juiste moment

Veel mensen vragen zich af wanneer een goed moment is om een scooter te verkopen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld motoren worden scooters het hele jaar gebruikt. In principe maakt het bij scooters dus niet uit wanneer je je scooter het beste kunt verkopen. De kans op succes is in het najaar net zo groot als in het voorjaar. Laat je scooter dus niet de hele winter staan, als je er vanaf wilt.

4.4 Wees bereikbaar

Heb je je scooter te koop gezet? Zorg er dan voor dat mogelijke kopers je kunnen bereiken. Een telefoonnummer vermelden kan helpen als je snel wilt handelen. Geïnteresseerden kunnen je zo snel bereiken bij vragen of interesse. Een e-mail adres is al een goed begin, maar houd je mailbox dan wel in de gaten.

5. Conclusie

Je scooter verkopen hoeft niet moeilijk te zijn, maar met een beetje voorbereiding vergroot je de kans op succes. Zorg dat je de informatie en documentatie compleet hebt en maak nieuwe foto’s. Kies voor de manier waar jij je goed bij voelt. Bijna elke verkoopmethode heeft wel voor- en nadelen. Je moet voor jezelf bedenken wat voor jou het belangrijkst is.

Wil je op een makkelijke manier en zonder risico’s je scooter verkopen? Meld je scooter dan gratis en vrijblijvend aan op ikwilvanmijnscooteraf.nl. Op de pagina met onze werkwijze kun je alles stap voor stap nalezen. Succes met de verkoop van je scooter!

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Voer hier je kenteken in:

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands