Is jouw scooter geschikt voor E10?

Vanaf vandaag kun je in Nederland geen Euro 95 meer tanken. Bij de benzinepomp vind je in plaats daarvan nu E10, gewone benzine waar een klein beetje bio-ethanol aan toegevoegd is. Kan jouw scooter dit wel hebben? Je leest het in onze blog.


E10 bestaat voor 90% uit benzine en voor maximaal 10% uit bio-ethanol. Bio-ethanol wordt gewonnen uit planten als suikerriet. E10 is daarom beter voor het milieu dan Euro 95. Tank jij normaalgesproken Euro 95? Dan moet je goed kijken of jouw scooter wel geschikt is voor E10.


Is jouw scooter bestand tegen E10?

Door de toevoeging van bio-ethanol kunnen op langere termijn bepaalde onderdelen van jouw scooter en zelfs de motor beschadigd raken. Of jouw scooter wel of niet geschikt is voor E10 kun je op de website www.e10check.nl zien. Kies jouw merk en je ziet meteen of jouw model kan rijden op E10.


Scooter ongeschikt, wat dan?

Staat jouw scooter in het rijtje ‘niet geschikt’? Dan is het echt geen ramp als je (per ongeluk) een keer tankt met E10. Wel doe je er beter aan om te kiezen voor Euro 98. Daar is geen bio-ethanol aan toegevoegd, maar je betaalt wel meer voor een tankbeurt. Je kunt op dit moment alleen bij BP, Shell en Firezone kiezen voor Euro 98.


Mag je geen E10 tanken, vind je Euro 98 te duur of ben je niet in de buurt van een tankstation met de juiste brandstof? Dan kun je ook aan elke tankbeurt een klein beetje E10 Fuel Improver of E10 Petrol Improver toevoegen. Dat breekt de werking van bio-ethanol af, beschermt jouw scooter en er wordt gezegd dat het zuiniger rijdt.


Heb jij een scooter die niet tegen E10 kan en wil je liever een scooter waarmee je bij het tanken niet na hoeft te denken? Meld je scooter aan op deze site en wij helpen je bij de verkoop zodat je snel kunt gaan kijken naar een andere scooter.

 

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands