Fatscooters; Elektrische scooters met dikke banden

De fatscooter is, zoals de naam al een beetje uitlegt, een scooter die gekenmerkt wordt door de dikke banden. Deze elektrische scooter winnen snel populariteit in steden en bij verhuurbedrijven. Voor ouderen is vooral de gemakkelijke instap fijn. Maar door het gemak in rijden en het aparte uiterlijk worden ze veelal gebruikt door mensen die een dagje ermee op stap gaan.


Wat is een fatscooter?

Behalve de dikke banden wordt de fatscooter gekenmerkt door het simpele uiterlijk. Het kale frame zonder kuipen is erg sterk. Het accupakket, de verlichting en remmen op het voor- en achterwiel maken de scooter compleet. Om de rit comfortabel te maken zijn ze uitgerust met vering en demping voor en achter. Bij ouderen zijn deze fatscooters populair omdat het een zeer lage instap heeft. Maar ook steeds vaker worden de scooters gebruikt door jongeren of door mensen die een dagje weg willen. Door het gemakkelijke rijgedrag en de stille elektrische motor kan iedereen er gemakkelijk gebruik van maken. Steeds vaker zijn de scooters ook te zien buiten de Randstad.

De dikke banden doen eigenlijk niet zoveel, het is vooral voor de looks.


Fatscooter populair

Het opvallende uiterlijk is de belangrijkste reden voor de populariteit. Veel mensen zeggen dat ze het vinden lijken op een Harley-Davidson. Naar wat ons bekend is heeft Harley-Davidson nog nooit een elektrische scooter op de markt gebracht, maar dat ter zijde. Het simpele en stabiele uiterlijk nodigt wel uit. Het uiterlijk biedt meteen een gevoel dat de scooter wel makkelijk te rijden zal zijn. De dikke banden hebben eigenlijk helemaal geen praktisch nut, maar helpen wel bij het uiterlijk.

De fatscooter is populair omdat velen het eruit vinden zien als een chopper.


Fatscooter huren

Doordat de scooter elektrisch is, levert het geen geluidsoverlast op voor de omgeving. Om deze reden worden de scooters ook vaak ingekocht door verhuurbedrijven. Mensen die een dagje weg willen, in de stad of op het platteland, kunnen de scooter huren. Hier kunnen ze dan lekker mee toeren zonder er last van te hebben. Vanwege het accupakket mag de fatscooter elke milieuzone gewoon in. Voorlopig is dit ook zonder helm, maar zoals je weet: de helmplicht komt er wel aan. Dit zal dus ook gelden voor de fatscooter, aangezien ze geregistreerd staan als snorfietsen.
Meer interessante artikelen kan je hier vinden:

Ikwilvanmijnscooteraf.nl is dé site waar u eenvoudig en zonder zorgen uw scooter verkoopt. Meldt je scooter vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Voer hier je kenteken in:

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands