Groei van 794% voor elektrische deelscooters in Nederland

In Nederland is de markt voor elektrische deelscooters zo explosief toegenomen dat we de grootste groei hebben gezien van de hele wereld. De toename ten opzichte van 2019 kwam uit op 794%. De populariteit van de deelscooter is enorm toegenomen. Dit heeft meerdere redenen. Wij leggen het uit.Nederland het sterkst gegroeid

Het aantal elektrische deelscooters is opgelopen tot 5650 stuks. Daarmee staat Nederland op de achtste plek wereldwijd. De top 8 is:

  1. India
  2. Spanje
  3. Taiwan
  4. Italië
  5. Duitsland
  6. Verenigde Staten
  7. Frankrijk
  8. Nederland

Dit is door de grootte van Nederland natuurlijk wel opvallend. Wereldwijd is het aantal deelscooters met 58% toegenomen tot 104000 exemplaren.

Sommigen klagen over overlast door de deelscooters. Bijvoorbeeld over hoe ze geparkeerd staan.


Andere deelscooter feiten

In Duitsland kan je in de meeste steden een elektrische scooter lenen, namelijk in 26 steden. Polen volgt op de plek daarna met 23 steden. Nederland staat op een goede derde plaats met negentien steden.

De explosieve groei in Nederland komt vooral doordat het aantal steden waar je een deelscooter kan lenen snel toenam. De stad waar het aantal deelscooter het meest toenam was namelijk helemaal niet in Nederland, maar in New York in de VS. Door een toename van tweehonderd procent steeg het aantal naar drieduizend stuks. In de Indiase stad Bengaluru rijden met ongeveer 22000 de meeste deelscooters.

Het Spaanse merk Silence is de grootste speler op de markt voor deelscooters. 13,3% van de deelscooters in de wereld komt bij hen vandaan. Ze worden gevolgd door NIU uit China met 12,9% en Kymco uit Taiwan.

Alle bovenstaande gegevens blijken uit een groot onderzoek uit Duitsland door het mobiliteitsbedrijf Unu.
Meer interessante artikelen kan je hier vinden:

Ikwilvanmijnscooteraf.nl is dé site waar u eenvoudig en zonder zorgen uw scooter verkoopt. Meldt je scooter vrijblijvend aan.


Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Voer hier je kenteken in:

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands