Je scooter schorsen: hoe werkt dat?

Ben jij van plan voor langere tijd je scooter niet te gebruiken? Dan kun je je scooter schorsen en geld besparen. Er zijn echter wel regels waar je je aan moet houden. In deze blog lees je hoe het schorsen van een kenteken precies in zijn werk gaat.

Stel: je bent geblesseerd of je gaat stagelopen in het buitenland. Dan weet je dat je voorlopig niet in de gelegenheid bent om je scooter te gebruiken. Je kunt er dan voor kiezen om je scooter te schorsen. Dat moet je via de RDW regelen.


Hoe werkt het scooter schorsen

Je kenteken schorsen kun je online, via de site van de RDW regelen. Je kunt ook naar een RDW-loket. Vergeet dan niet je kentekenbewijs en je legitimatiebewijs mee te nemen. Alleen de officiële eigenaar van de scooter kan de scooter schorsen. Het schorsen van een scooter kost rond de 11 euro en duurt standaard een jaar. Voor het verlengen van een schorsing betaal je wederom 11 euro. Het opheffen van een schorsing is gratis. Zodra je je scooter hebt geschorst mag je er niet meer mee op de openbare weg. De schorsing gaat direct na de aanvraag in.


Verzekering stopzetten

Als je je scooter gaat schorsen hoef je geen verzekeringsgeld te betalen. Je bespaart dus kosten als je weet dat je de komende tijd niet gaat rijden. Vraag je je af of je ook alleen de verzekering kan stopzetten? Het antwoord daarop is nee. Je hebt WA-verzekeringsplicht. Zolang je niet officieel hebt aangegeven dat je voorlopig niet rijdt, moet je die verzekering betalen en riskeer je een boete als je dat niet doet. Met een schorsing ben je tijdelijk gevrijwaard van die plicht. Je moet alleen wel zelf de verzekering stopzetten.


Regels rondom schorsen scooter

Meteen nadat je je kenteken hebt geschorst mag je er niet meer mee rijden. Sterker nog, je scooter mag dan ook niet op de openbare weg staan. Parkeerplaatsen en oprit inbegrepen. Zorg er voor dat je scooter binnen kan staan of zet hem op de oprit, achter een hek. Zet nooit zomaar de verzekering stop. Dit kan alleen als je je scooter hebt geschorst. Anders ontvang je een boete voor het niet verzekeren van je scooter.


Ga je voor langere tijd je scooter schorsen, maar weet je nog niet precies hoe lang? Dan kun je ook overwegen om je scooter te verkopen. Zo loop je in ieder geval niet het risico dat hij schade oploopt. Meld je scooter gratis aan op deze website en je hoort snel van ons wat je scooter op dit moment opbrengt bij de aangesloten dealers.
Meer interessante artikelen kan je hier vinden:

Ikwilvanmijnscooteraf.nl is dé site waar u eenvoudig en zonder zorgen uw scooter verkoopt. Meldt je scooter vrijblijvend aan.


Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Voer hier je kenteken in:

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands