Scooter begrenzen - hoe werkt dat?

Brommers en scooters mogen in principe niet harder kunnen rijden dan dat ze maximaal op de weg mogen rijden. Uiteraard gaat daar nog wel een kleine correctie af mocht de politie je scooter gaan testen. Veel nieuwe scooters gaan vanuit de fabriek al niet harder dan ze mogen. Maar soms doen ze dat wel. Dit gebeurt vooral bij wat oudere scooters. Gaat jouw scooter momenteel te hard? Laat deze dan begrenzen bij een garage.Hoe werkt het scooter begrenzen?

Om boetes te voorkomen zal je moeten zorgen dat je scooter niet te hard loopt. Heb jij een nieuwe scooter gekocht recent? Dan zal het waarschijnlijk wel goed zitten. Tegenwoordig zorgen ze bij nieuwe scooters dat de snelheid past bij het type scooter. Mocht je vermoeden dat jouw scooter te hard kan rijden kan je dit zelf makkelijk testen. Gebruik daarvoor niet de snelheidsmeter van de scooter zelf. Deze geven vaak een net andere snelheid aan dan dat je eigenlijk rijdt. Er zijn apps te installeren die je maximale snelheid bij houdt terwijl de telefoon gewoon vergrendeld in je zak zit.

Een scooter begrenzen kan op verschillende manieren. Er zijn afstandsbedieningen op de markt waardoor je met een druk op de knop bepaald hoe hard je scooter kan. Deze afstandsbediening zendt een signaal naar je CDI waardoor je scooter minder snel of sneller gaat lopen. Dit is handig voor een rollerbank, maar is natuurlijk niet officieel de bedoeling.

Het beste is de scooter naar een garage brengen die de scooter voor je begrenst. Mocht het nodig zijn om de scooter ook op kenteken de juiste snelheid te laten zien kan dat dan ook meteen gebeuren.


Scooter boetes voor te hard rijden

In het onderstaande overzicht zie je hoe hard je scooter mag rijden. Als het een snorfiets is, mag je maximaal 25 km/u rijden. Met de correctie daarbij opgeteld van 4 km/u zie je dat de scooter dus eigenlijk 29 km/u mag. Meet de rollerbank harder dan dat? Kijk dan hieronder welke boetes je daarmee kan verwachten.

Meer informatie hierover en over andere scooter boetes vind je hier. Meer informatie over wat een WOK-melding inhoudt vind je hier.


Scooter ontgrenzen

Het tegenovergestelde van een scooter begrenzen is het ontgrenzen van de scooter. Ontgrenzen betekent dat de begrenzers die in de scooter zijn aangebracht worden verwijderd. Zoals hierboven uitgelegd mag dit in Nederland officieel niet. Voor de Nederlandse wet is dit namelijk gelijk aan opvoeren. En de scooter zou simpelweg eigenlijk niet harder mogen dan de maximale snelheid die hoort bij het soort kenteken.
Meer interessante artikelen kan je hier vinden:


Ikwilvanmijnscooteraf.nl is dé site waar u eenvoudig en zonder zorgen uw scooter verkoopt. Meldt je scooter vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Voer hier je kenteken in:

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands