Met je scooter door de storm

Zo af en toe ontkom je er niet aan, dan moet je met je scooter door de storm. Stevige buien en harde wind kunnen het je heel lastig maken op de scooter. Er zijn wat trucjes waarmee je minder gespannen op de scooter zit als het waait. Ikwilvanmijnscooteraf.nl geeft tips zodat je bij harde wind ontspannen kunt rijden.


Je kunt op elk moment overvallen worden door een windvlaag. Ook als je dagelijks met je scooter op pad bent kun je behoorlijk last hebben van de wind. Meestal is het pas merkbaar vanaf windkracht 6 of 7. Je kunt zelf je rijgedrag aanpassen zodat je meer controle krijgt.

Houding

Je hebt de meeste controle wanneer je ontspannen je stuur vasthoudt. Als je je spieren aanspant om niet door de wind te worden overvallen gebeurt dat juist wel. De truuc is om je armen juist losjes en ontspannen te houden. Dan zorg je ervoor dat windstoten niet direct worden doorgegeven aan de scooter. Probeer ook je benen te ontspannen. Als je je knieën iets naar buiten houdt hou je daarmee nog wat speling om met je lichaam de wind op te vangen.


Anticiperen op harde wind

Pas je snelheid aan wanneer je met je scooter door de storm gaat. Je hoeft niet perse langzamer te rijden zodra het begint te waaien, daar ga je alleen maar van slingeren. Het is beter om gewoon door te rijden, maar kijk wel naar de situatie. Ga met de rest van het verkeer mee. Wat je nog kunt doen is terugschakelen naar een lagere versnelling. Je scooter blijft dan goed trekkend en zo heb je minder last van de wind. Pas wel op wanneer je bijvoorbeeld langs een gebouw rijdt. De wind kan daarna heel verraderlijk zijn. Geef even kort gas als je bijna voorbij het gebouw bent. Je kunt ook alvast je wegligging aanpassen zodat je nog ruimte hebt om de wind op te vangen. Kijk wel altijd uit voor andere weggebruikers.

Het is vooral een kwestie van ervaring om leren in te spelen op de harde wind. Gebruik je jouw scooter niet meer of overweeg je om bijvoorbeeld over te stappen op een motor? Bij ikwilvanmijnscooteraf.nl helpen we je graag bij de verkoop van je scooter. Wil je lezen hoe het precies werkt? Ga dan naar onze hoe werkt het pagina.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Voer hier je kenteken in:

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands