Scooter start niet, wat nu?

Brommer of scooter start niet? Dat is voor veel scooterrijders herkenbaar, vooral als de scooter een tijdje heeft stilgestaan. Wat doe je als je je scooter weer wilt opstarten? In deze blog lees je wat je kunt doen om je scooter weer aan de praat te krijgen. Het weer nodigt uit om de scooter te pakken en steeds meer scooters worden nu uit hun winterslaap gehaald. Heeft jouw scooter een tijdje stilgestaan en wil je binnenkort weer gaan rijden? Kijk dan nu alvast of alles nog werkt. Lees onze tips! Expert inschakelen of zelf je scooter nalopen?


Als je scooter niet meer wil starten, zijn er wat dingen waar je op moet letten. Je kunt zelf aan de slag gaan, maar als je niet heel technisch bent, kun je je scooter ook na laten lopen door een expert. Die weet precies waar hij op moet letten om jou weer veilig en zonder zorgen de straat op te laten gaan.


Scooter start niet: checklist 

Ga je zelf aan de slag? Loop dan in ieder geval onderstaande punten na. Heb je nog aanvullingen op deze lijst? Deel ze gerust in de opmerkingen.


Brandstof

Kijk als eerste of er nog benzine in de tank zit. Controleer niet alleen het metertje, maar check dit voor de zekerheid door ook even in de tank te kijken. Zonder benzine gebeurt er waarschijnlijk niet zoveel.


Filters en bougie

Zorg dat je scooter goed wordt onderhouden. Als hij een tijdje stil heeft gestaan kan je scooter schade op hebben gelopen. Is het luchtfilter schoon en is de bougie onlangs nog vervangen? Als dit niet zo is kan dat leiden tot startproblemen.


Zekering

Heb je niet alleen problemen bij het starten, maar merk je ook dat de toeter en knipperlichten het niet doen? Dan kan de zekering los zitten. Deze zit meestal bij de accu, onder een wit kapje. Kijk voor de zekerheid of dit allemaal goed zit.


Problemen met accu

De accu heeft het in de winterperiode zwaar. Als je geen druppellader hebt loopt de accu langzaam leeg. Hoor je bij het starten een hoog geluidje? Dan is de accu niet sterk genoeg en moet hij opgeladen worden. Probeer je scooter dan niet elektrisch te starten, maar gebruik de kickstarter.  


Scooter met kickstart starten

Als je scooter een tijd heeft stilgestaan, kan de benzine in de carburateur verdampt zijn. Ook is de accu lang niet zo vol meer. Het is daarom heel belangrijk dat je niet elektrisch je scooter start. Dat kan er namelijk toe leiden dat de accu stuk gaat. Volg onderstaande stappen om met je kickstarter je scooter weer te starten.

  1. Kickstart een stuk of tien keer met het gas dicht. Doe dit in een snelle en krachtige beweging en knijp de linker handrem in.
  2. Wacht daarna een paar minuten.
  3. Probeer het vervolgens nog een keer en geef af en toe een beetje gas bij.
  4. Merk je dat je scooter bijna aanslaat? Ga dan niet door, maar wacht minstens 10 minuten en probeer het dan nog een keer.
  5. Slaat de scooter aan? Geef dan voorzichtig een beetje gas bij. Draai het gas niet vol open.
  6. Maak dan een ritje zodat de benzine overal goed doorloopt en de accu weer kan opladen. Probeer minimaal 5 kilometer te rijden.Het ligt er soms ook aan wat voor scooter je hebt. Bij de een werkt het als je een beetje gas bij geeft, bij de ander lukt het dan niet. Heb je deze dingen geprobeerd, maar lukt het niet om je scooter te starten? Dan kun je iemand er naar laten kijken. Zie je het niet zitten om zoveel moeite te doen? Bij ikwilvanmijnscooteraf.nl kun je snel en zonder gedoe je scooter verkopen. Óók als hij het niet meer doet. Meld je scooter gratis en vrijblijvend aan en wij gaan een koper voor je zoeken.
Meer interessante artikelen kan je hier vinden:

Ikwilvanmijnscooteraf.nl is dé site waar u eenvoudig en zonder zorgen uw scooter verkoopt. Meldt je scooter vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Voer hier je kenteken in:

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands