Milieuzone in Den Haag vanaf 1 december 2020

Den Haag kent nu ook een milieuzone. In veel wijken van de stad mag je straks niet meer rijden met een brom- of snorfiets van 2010 of ouder. Drie maanden hebben inwoners om te wennen aan de maatregel. Vanaf 1 maart kan je ervoor beboet worden. Heb je een scooter die te oud is en woon je in Den Haag? Dan heb je er straks niet zo veel meer aan. Soms kan je echter een ontheffing krijgen. Lees hier alles wat je moet weten over de nieuwe milieuzone.Voor wat geldt de milieuzone?

De milieuzone geldt in principe voor alle benzine brom- en snorfietsen van vóór 1 januari 2011. Dat betekent dat alle elektrische scooters gewoon door mogen rijden in Den Haag, de leeftijd maakt hierbij niet uit. Voor 2-takt brom- en snorfietsen is geen ontheffing aan te vragen. Voor oude 4-takt brom- en snorfietsen is dat wel mogelijk. Je zult dan wel eerst je voertuig moeten laten keuren. In de standaardgegevens van je voertuig staat namelijk niet of het een 2-takt of 4-takt is. Hierdoor kan de politie niet aan je kenteken zien wat het is. Bij een keuring wordt vastgesteld wat het is, zo'n keuring kost ongeveer 25 euro. Als je een keuringsbewijs hebt, kan je ontheffing aanvragen. Deze kost 30 euro.

De milieuzone geldt in geheel Den Haag.


Ontheffing voor oldtimers

Voor brom- en snorfietsen van 30 jaar of ouder kan ook een ontheffing worden aangevraagd. Deze werkt wel anders. Als je de ontheffing gekregen hebt dan mag je niet ineens het hele jaar rijden. Je mag dan slechts 40 dagdelen per jaar ermee over de weg. Een dagdeel is van 0:00 tot 12:00 uur en van 12:00 tot 24:00 uur. Je moet vooraf melden wanneer je een dagdeel gaat gebruiken. Je kan ook achteraf aangeven mocht je bijvoorbeeld toch twee dagdelen nodig hebben gehad. Let op: dit moet je doen voor 24:00 uur dezelfde dag. Een oldtimerontheffing kost 25 euro per jaar.


Sloopregeling

Den Haag heeft wel een sloopregeling voor brommers of snorfietsen. Als je je voertuig laat slopen krijg je een tegoed. Daarmee kan je bijvoorbeeld een (elektrische) fiets kopen of een reistegoed voor het openbaar vervoer aanvragen. Voor een gesloopte brommer of snorfiets krijg je een tegoed van 400 euro. Als je een zogenaamde Ooievaarspas hebt krijg je 750 euro. Er is wel een gratis ophaalservice.


Let op: Ook in Amsterdam geldt een milieuzone voor brom- en snorfietsen. Ook andere steden zijn dit van plan. Meer informatie hierover en over andere scooter boetes vind je hier.Meer interessante artikelen kan je hier vinden:

Ikwilvanmijnscooteraf.nl is dé site waar u eenvoudig en zonder zorgen uw scooter verkoopt. Meldt je scooter vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Voer hier je kenteken in:

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands