WOK-melding scooter

Stel: je hebt je scooter opgevoerd en rijdt over het fietspad. Parallel aan het fietspad loopt een weg en daar rijdt de politie die gebaart dat je moet stoppen. De agent constateert dat je te hard rijdt en geeft je een WOK-melding. Wat betekent dat en hoe kom je er weer vanaf? In deze blog lees je er alles over.

De politie voert regelmatig controles uit voor bromfietsen en scooters. Als je daarbij gecontroleerd wordt en de politie constateert dat je scooter niet aan de wettelijke eisen voldoet, dan kan de politie je een WOK-melding (Wacht OP Keuring) geven. Vaak krijg je er ook nog een boete bij.


Wat is een WOK-melding?

Een WOK-melding kun je krijgen wanneer je scooter, bromfiets of snorfiets niet aan de wettelijke eisen voor het voertuig voldoet. De politie geeft de melding door aan de RDW. Je mag niet meer met je scooter rijden, totdat je scooter is gerepareerd of aangepast en is hergekeurd door de RDW.


Aanhouding of schade door ongeval

Een WOK-melding krijg je niet zomaar. Met een kapotte lamp bijvoorbeeld krijg je nog een waarschuwing, of in het ergste geval een boete. Een WOK-status krijg je wanneer het niet veilig is om door te rijden. In veel gevallen is de scooter opgevoerd en rijdt hij te hard. Een WOK melding kun je ook krijgen wanneer bijvoorbeeld door een ongeval het frame loszit. Dat kan gevaarlijke situaties met zich meebrengen. Je moet je scooter laten repareren of aanpassen en dan weer opnieuw laten keuren.Kosten voor de RDW keuring

Heb je je scooter aangepast? Dan is hij klaar voor de keuring bij een RDW keuringsstation. Helaas is dat niet gratis. De RDW rekent €64,00 voor het heractiveren van je scooter en daarnaast moet je nog €10,10 betalen om de scooter weer op jouw naam te laten zetten. Op de dag van de keuring mag je met je scooter de openbare weg op, zolang je maar niet van de route naar en van het keuringsstation afwijkt. Op de site van de RDW kun je een keuringsafspraak maken.

Heeft jouw scooter, bromfiets of snorfiets een WOK-melding en wil je van je scooter af? Dan kun je je scooter met WOK-melding verkopen via ikwilvanmijnscooteraf.nl. Geef in de omschrijving aan waarom je scooter de WOK-status heeft gekregen, zodat een dealer in kan schatten wat er aan de scooter moet worden gerepareerd. Meld je scooter vrijblijvend aan en wij helpen je graag verder.
Meer interessante artikelen kan je hier vinden:

Ikwilvanmijnscooteraf.nl is dé site waar u eenvoudig en zonder zorgen uw scooter verkoopt. Meldt je scooter vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Voer hier je kenteken in:

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands