Scooter tips voor in de zomer

Het is zomer. De lucht is blauw, de zon schijnt volop, de slippers komen weer uit de kast en iedereen klaagt over het warme weer. Maar jij niet! Want jij stapt op je scooter en je hebt nergens last van. Dat komt ook doordat je onze tips hebt gelezen natuurlijk.

 

Op de scooter stappen is ideaal als het buiten warm is. Je kunt gewoon in korte broek gaan en de rijwind zorgt voor een verkoelend ritje. Er zijn nog wel een paar tips die we je kunnen meegeven. Heb jij aan alles gedacht? Dan wensen we je fijne ritten!


Scooter zomerbanden

Voor een scooter kun je, net als auto’s en motoren ook winter- en zomerbanden krijgen. Heb jij je winterbanden al vervangen voor zomerbanden? Zomerbanden hebben namelijk een ander profiel en zorgen ervoor dat je sneller kunt remmen, je scooter minder brandstof verbruikt en beter bestuurbaar wordt. Dus hup, nog even snel je banden verwisselen. Denk dan ook meteen aan de bandenspanning. Voor de voorband is dat zo’n 2.1 bar en 2.4 of 2.5 bar voor de achterband. Dit verschilt per scooter.


Helm op of af?

Scooterrijden is in de zomer ideaal. De rijwind maakt het ritje een stuk aangenamer. Gaat jouw scooter niet sneller dan 25 km per uur? Dan is een helm niet nodig. Als je scooter sneller gaat moet je wel een helm dragen. Zoek er dan eentje uit die niet helemaal gesloten is. Met een zonnebril erbij ben je helemaal klaar voor de warme dagen.


Scooter kleding zomer

Het voordeel van scooterrijden is dat je kunt dragen wat je wilt. Een korte broek of rokje kan prima! Lichte kleuren weerkaatsen zonnestralen, dus ga jij voor de maximale verkoeling? Draag dan lichte en luchtige kleding.


Blijven rijden

Oke, continu blijven rijden is misschien niet helemaal haalbaar en waarschijnlijk ook niet veilig. Als je in de stad moet rijden en je weet een route met minder stoplichten, dan is dat wel een aanrader. Je kunt op warme dagen beter iets omrijden, dan vaak stilstaan.


Misschien een overbodige tip, maar smeer jezelf natuurlijk wel in. Door de rijwind voel je de zon niet zo snel branden, maar reken maar dat de zon wel zijn werk doet. En vergeet je strandlaken niet mee te nemen in de bak van je scooter. Zo kun je altijd spontaan het strand opzoeken.


Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Voer hier je kenteken in:

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands