Vespa Primavera viert 50e verjaardag

De Vespa Primavera, de meest geliefde scooter ter wereld, bestaat 50 jaar. En dat werd gister groots gevierd. In Italië, het geboorteland van de Vespa, gingen tienduizenden mensen met hun Primavera de straat op om de verjaardag van hun tweewieler te vieren.


Vijftig jaar geleden kwam de eerste Vespa Primavera op de markt. Een waar icoon dat uit de regio Toscane komt. Deze scooter stal niet voor niks het hart van vele mensen.

De hoogtijdagen van Vespa: de Primavera

De Primavera, het meest bekende model van Vespa, werd in 1968 uitgebracht. Dit was voor haar tijd een pittig scootertje en haalde met gemak een topsnelheid van 90 kilometer per uur. Bovendien was de scooter erg wendbaar, wat in Italië zeker geen overbodige luxe is. Al de eigenschappen van de scooter maakte haar in de jaren ’60 en ’70 razendpopulair onder jongeren. Vespa heeft met de Primavera een icoon ontwikkeld, want pas 45 jaar na het origineel kwam de eerste opvolger op de markt.

De allereerste Vespa scooter

De Vespa scooter is onderdeel van het Italiaanse merk Piaggio, dat in 1884 is opgericht. In eerste instantie richtte het merk zich voornamelijk op onderdelen voor de vliegtuigindustrie. Pas in de jaren ’40, in de tijd van de Tweede Wereldoorlog, begon Piaggio met de ontwikkeling van scooters, om daarmee te voldoen aan de vraag naar een alternatief vervoersmiddel voor de auto. Enrico Piaggio, de zoon van de oprichter, heeft in 1944 de eerste Vespa ontwikkeld. De Vespa dankt haar naam aan het achterwerk van de scooter. Door de brede kappen leek het op een wesp. En ja, Vespa is Italiaans voor wesp.

Heb jij een Vespa Primavera of wil jij er juist een? Verkoop je gebruikte scooter snel en eenvoudig via ikwilvanmijnscooteraf. Geen proefritjes of vreemden aan de deur. Je verkoopt je scooter aan een RDW erkende dealer, dat is 100% veilig! Meld je scooter vrijblijvend aan en wij helpen je verder.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Voer hier je kenteken in:

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands