Segway ziet marktaandeel stijgen in verkoopcijfers brom- en snorfietsen

Uit de recent gepubliceerde verkoopcijfers van de brom- en snorfietsen blijkt dat La Souris het best verkochte merk is in Nederland in de eerste vier maanden van 2023. Het merk voert zowel de lijst voor bromscooters als voor snorscooters aan. Bij de bromscooters verkocht La Souris 1.088 stuks, goed voor een marktaandeel van 12,14%. Bij de snorscooters is het marktaandeel nog hoger, namelijk 15,59% met 523 verkochte eenheden.

De verkoopcijfers van de andere merken zijn ook opgenomen in de lijst. Bij de bromscooters volgt SYM op de voet met 1.008 verkochte scooters en een marktaandeel van 11,25%, gevolgd door Piaggio en Vespa met respectievelijk 763 en 666 verkochte eenheden. Bij de snorscooters staat Segway op de tweede plaats met 377 verkochte eenheden en een marktaandeel van 11,24%. AGM en SYM volgen op respectievelijk de derde en vierde plaats met 294 en 268 verkochte scooters.

Het is opvallend dat Vespa, normaliter een groot merk in de categorie snorscooters, dit jaar te maken heeft met een dalend marktaandeel en minder verkopen. Het marktaandeel van Vespa is gedaald van 13,61% in 2022 naar 6,23% in de eerste vier maanden van 2023.

De verkoopcijfers van de brom- en snorfietsen in Nederland lijken in lijn te liggen met de trend van de afgelopen jaren, waarbij het aantal verkochte snorfietsen blijft dalen en het aantal bromfietsen licht stijgt. Dit kan worden toegeschreven aan de invoering van de helmplicht voor snorfietsen in de grote steden en de toenemende populariteit van elektrische bromfietsen.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Voer hier je kenteken in:

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands