Geen koude handen meer op de scooter

Het is nog geen winter, maar warm kunnen we het ook niet meer noemen. Met koude handen wordt scooterrijden een stuk minder leuk. Het is nu eenmaal een feit dat je handen en voeten als eerste koud worden. Niet prettig en het kan zelfs gevaarlijk zijn. Je reactievermogen daalt namelijk aanzienlijk. Veiligheid voorop! Lees daarom onze tips zodat jij voortaan met lekkere warme handen op je scooter of brommer rijdt.

Ben je een scooterrijder die niet snel klaagt bij kou, maar zit je niet te wachten op blauwe, gevoelloze vingers? Heb je al verschillende handschoenen geprobeerd, maar heb je nog steeds niet de beste manier gevonden om warme handen te houden? Ikwilvanmijnscooteraf.nl geeft je handige tips.

Handen en voeten zijn niet belangrijk

Hoe komt het toch dat je vingers en tenen als eerste koud worden? Bij lage temperaturen legt je lichaam de prioriteit bij het warm houden van je vitale organen en dus worden je handen en voeten bijzaak. Omdat je tijdens het scooterrijden stilzit, produceer je ook niet veel warmte. Je kleding is dan je enige bescherming. Wist je dat je de meeste warmte via je hoofd verliest? Draag daarom een fleece kol om je hoofd en nek op temperatuur te houden.

Handvatverwarming

Voor scooters zijn speciale handvatverwarmers ontwikkeld. Dat klinkt heel goed, maar het nadeel is dat alleen je handpalm warm wordt gehouden. De bovenkant van je hand wordt wel koud. Overweeg je de aanschaf van handvatverwarming? Let er bij de aanschaf dan wel op dat ze op je stuur passen. De meeste scooters hebben een stuurdikte van 22mm.

Verwarmde handschoenen

Je hele hand warm houden klinkt beter. Dan kun je winterhandschoenen kopen. Zorg er dan voor dat er geen enkel stukje van je lichaam wordt blootgesteld aan de kou. Gebruik daarom handschoenen met een lang polsstuk. Helaas verliezen handschoenen hun werking als je al een tijdje op de scooter zit. Je kunt ook verwarmde handschoenen, die door middel van een batterij, je handen de hele rit verwarmen. Hier hangt alleen wel een prijskaartje aan.

Handmoffen

Handmoffen zijn grote handschoenen die je aan je stuur bevestigt. Je steekt je handen erin en je kunt gewoon blijven sturen en schakelen. Dit rijdt prettiger dan met handschoenen, maar niet iedereen vindt het mooi. Ga jij voor handmoffen? Vergeet dan niet ze naar beneden te draaien als je scooter parkeert. Je wil natuurlijk niet dat de binnenkant nat wordt.

Heat packs

Rijd je te weinig om veel geld uit te geven aan speciale verwarming? Dan kun je ook heatpacks kopen. Deze zakjes geven warmte af zodra ze worden blootgesteld aan zuurstof. Stop dus een paar zakjes in je gewone handschoenen en je kunt uren vooruit.

Rijd jij in de koude maanden sowieso niet en overweeg je om je scooter te verkopen? Wij kunnen je daarbij helpen. Meld je scooter vandaag nog gratis en vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Voer hier je kenteken in:

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands